Hoofdklassekaatsen hoogtepunt jubileumviering VvV Tzummarum

TZUMMARUM Het was zondag 17 maart 2019 precies 140 jaar geleden dat VvV Tzummarum e.o. werd opgericht. Het jubileum is al op verschillende manieren gevierd, maar het hoogtepunt vindt plaats op Hemelvaartsdag met de Heren Hoofdklasse kaatspartij.

Om die dag zo veel mogelijk mensen naar het kaatsveld wil trekken, zijn alle afdelingen die bij de KNKB zijn aangesloten door de jubileumcommissie aangeschreven. Er wordt dan ook groots uitgepakt.

Zo bestaat het prijzenpakket voor de kaatsers uit Hotelvouchers ter waarde van maar liefst €5000. Deze vouchers zijn aangeboden door de hoofdsponsor de Eden Hotel Groep. De overdekte tribune wordt gefinancierd door Assurantiebedrijf Froonacker en voor de kleintjes is het springkussen aanwezig.

Vanaf 14.00 uur speelt Boerenkapel de Harrekieten rond het veld. Zij worden om 17.00 uur afgelost door De Makkumer Blues Brothers, die in de feesttent spelen. Deze band bestaat uit veertien man, waaronder een strakke blazerssectie.

Tevens is er een grote verloting en vallen er onder andere tribunekaarten voor De PC te winnen.

Vrijdag 31 mei vindt het merkekeatsen plaats. De jeugd kaatst in dit jubileumjaar om zilveren kaatssieraden. Alle deelnemers aan het merkekeatsen krijgen een gezamenlijke lunch aangeboden in de feesttent.