EGA Eetwijzer: afvallen en toch met de pot mee-eten

FRANEKER - EGA Nederland, de club voor betere voedingsgewoonten is nu ook actief in Friesland. Binnenkort starten er cursussen om af te vallen in de regio.

De cursus is voor iedereen die op gezond gewicht wil komen en blijven terwijl er normaal met de pot meegegeten kan worden. Daarbij wordt de EGA eetwijzer gebruikt. Ook mensen met een te hoog cholesterol of hoge bloedsuikerwaarden hebben volgens EGA Nederland baat bij de op elkaar afgestemde voedingsstoffen in eetwijzer.

Aly Bouma begeleidt de wekelijkse bijeenkomsten onder de naam Afvallen in Friesland.nl. Er wordt dan aandacht besteed aan onderwerpen over gezondheid, voeding en recepten, terwijl er ook gerechten geproefd kunnen worden. Bovendien kunnen ervaringen worden uitgewisseld, ondersteunen en stimuleren deelnemers elkaar en wordt er gelachen. Een gezonde dosis humor hoort erbij.

Aanmelden kan op elk moment en de cursus is per maand opzegbaar. De één gaat voor 5 kilo, een ander voor minimaal 35. Ieder doet het op eigen tempo met een gezond en blijvend gewicht als resultaat.

Afvallen in Friesland.nl is een zelfstandig onderdeel van EGA Nederland en sinds najaar 2018 actief in Friesland. Aly Bouma is al aantal jaren bekend met de EGA eetwijzer en is zelf meer dan 30 kilo afgevallen. Behalve voor mannen en vrouwen is de eetwijzer ook geschikt voor kinderen met overgewicht.

Informatie: 06-55515663 en op www.afvalleninfriesland.nl of www.eganederland.nl.