Veel animo voor HMHC – Rabo Hockeydag

HARLINGEN - Op het sportcomplex van de Harlinger Mixed Hockey Club aan de Westerzeedijk in Harlingen vond vrijdag 10 mei de jaarlijkse Rabo Hockeydag plaats.

Deze dag werd georganiseerd door de hoofdtrainers van HMHC, Joyce Heida en Onno Jan Onnes in samenwerking met de hoofdsponsor Rabobank. Niet alleen hockeyleden, maar ook vriendjes, vriendinnetjes en ouders waren welkom. Het programma bestond uit een midgethockey-parcours met verschillende onderdelen die waren uitgezet op de hockeyvelden.

De dag werd geopend door Kees Veninga, vermogensmanager bij Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland. Dit deed hij door een hockeybal met flinke vaart tegen een geparkeerde auto te slaan. Gelukkig wel tegen een auto die bewust op het hockeyveld geplaatst was als één van de onderdelen van het midgethockey parcours.

In het ochtendprogramma mochten kleuters van basisschool Het Baken op een speelse manier het midgethockey parcours doorlopen. Het ochtendprogramma werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Harlingen, sportcoach Stijn Kooiman, Jogg Harlingen en Stichting Sport Promotie.

Middagprogramma

Om 14.30 uur startte het middagprogramma waar ruim 90 kinderen aan deelgenomen hebben. Aan het eind van het parcours konden alle kinderen deelnemen aan een shoot-out wedstrijd. Onno Jan Onnes reikte de prijzen uit. De shoot-out is gewonnen door Laurus Dijkstra. Hij won de wisselprijs, de gouden stick. Overall winnaar van het midgethockey programma was Lucas Minks uit JD1.

De dag werd afgesloten met een barbecue.

Wie een keer vrijblijvend wil meetrainen kan een mailtje sturen naar ledenadministratie@harlingermhc.nl of naar de mogelijkheden kijken op de website www.harlingermhc.nl.

Tekst: Gerda Boonstra