Het regent doelpunten in Harlingen

HARLINGEN - Voor de dames van het Harlinger HMHC stond zondag de één na laatste wedstrijd op het programma. Ze speelden thuis tegen Coevorden, dat nog geen punten heeft gehaald in de competitie. Desondanks wisten de Harlingers dat ze vanaf het startsignaal scherp moesten blijven. Dit deden ze dan ook en zetten gelijk de druk erop. Hierdoor viel al snel het eerste van vijftien doelpunten.

De Harlinger dames overrompelden voortdurend de tegenstander, die als antwoord op een kluitje ging spelen. Hier speelden de dames van Harlingen goed op in. Ze lieten overzichtelijk spel zien en zochten elkaar veel op. De een na de andere goal werd gescoord. Met een monsterscore van 10-0 gingen de dames van Harlingen de rust in.

In de tweede helft gingen de dames op dezelfde voet verder, met meteen in de eerste minuten de 11-0. Vervolgens werden er veel strafcorners geforceerd en mooie acties gemaakt in de cirkel van Coevorden. Maar de scoremachine haperde nu een beetje.

Tijdens een blessurebehandeling van een tegenstandster, die enige tijd kostte, kwamen de dames snel bij elkaar om te bespreken. Het doel werd aangescherpt: balbezit houden in plaats van zo veel mogelijk willen scoren. De rust moest bewaard blijven.

Dit gebeurde ook en de dames wisten nog vier keer te scoren. Met een eindscore van 15-0 hebben ze hun één na laatste wedstrijd perfect afgesloten. Zondag aanstaande spelen de dames een drieluik met en tegen spelers en speelsters van JA1, MA1 en MB1 om 13.00 uur na de veteranen wedstrijd van 11.00 uur.

De week daarna speelt Dames 1 haar laatste wedstrijd van dit seizoen op de Super Sunday in Harlingen om 12.45 uur tegen Hondsrug.

Meisjes D2

De meiden van D2 moesten zaterdag om 11 uur verzamelen op de club. In de kleedkamer kregen zij een positieve peptalk van coach Sieb Brouwer. De afgelopen wedstrijden zat winst er steeds net niet in.

Na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen. De meiden wisten al vrij snel de bal op de goede helft van het veld te krijgen en binnen 10 minuten wist Riemke Dijkstra de bal mooi in het doel van Roden te schieten, 1-0. Zij lag er lange tijd uit wegens een blessure samen met Lise van Dijk, maar de beide meiden stonden geweldig te spelen.

Al snel kwam de bal weer in de cirkel van Roden en daar wist Annemarijn Hilarides wel raad mee. Ze scoorde een prachtige 2-0. Dan is er een shoot in de cirkel van Roden, waardoor de meiden een strafcorner mogen nemen en die wordt op een haar na gemist. In de 28ste minuut kwam de 3-0 door een harde bal van Riemke Dijkstra.

In de tweede helft was Harlingen er direct bij. Uit een prachtige voorzet scoorde Leah Bergsma 4-0. Alle meiden werken hard en de verdediging stond goed. Na ongeveer 20 minuten scoorde Annemarijn Hilarides wederom.

In de kreeg Harlingen een strafcorner tegen. Maar de koelbloedige Sanne gaf iedereen nog wat aanwijzingen. Er werd tot drie keer op het doel geschoten, maar Sanne wist ze er elke keer weer uit te houden. Met een eindstand van 5-0 kregen de meiden van het publiek een hard applaus.

Uitslagen HMHC

Dames 1-Coevorden15-0

Veteranen-Roden1-1

Meisjes A1-Quick Stick A35-2

Meisjes B1-Leeuwarden B21-5

Meisjes B2-Steenwijk B11-5

Meisjes C1-Quick Stick C25-5

Meisjes C2-Sneek C20-1

Meisjes C3-Quick Stick C42-4

Meisjes D1-Leeuwarden D40-2

Meisjes D2-Roden D25-0

Jongens A1-Geen wedstrijd

Jongens B1-Leeuwarden B23-1

Jongens D1-Hondsrug D118-0