Eerste wedstrijden Harlinger Seagulls boordevol mijlpalen

HARLINGEN - Op een zonovergoten dag hebben de Harlinger softballers van Seagulls op het complex van Urbanus in Hoorn hun eerste wedstrijden afgewerkt tegen Urbanus Hoorn en de Vrijbuiters uit Dronten. Hoewel beide partijen verloren werd, kijkt het team terug op een geslaagde eerste wedstrijddag.

De wedstrijden werden gespeeld in de mixed-softbal variant. De selectie bestond uit Alicia, Brian, Chiel, Evan, Judith, Karin, Kayleigh, Martien, Myrthe, Roald en Tim.

Urbanus gaat de boeken in als de eerste tegenstander ooit voor de Seagulls. Het werd een wedstrijd met vele mijlpalen. De Seagulls begon aan slag en de tweede slagvrouw, Kayleigh, wist de bal zo goed te raken dat zij gelijk de eerste twee honkslag in de geschiedenis van de Seagulls noteerde.

Niet veel later wist zij ook de eerste run te scoren. De slagbeurt van de Seagulls eindigde met twee gescoorde punten. De pitchers in de eerste wedstrijd waren Alicia en Judith. Beiden hebben zich het pitchen in heel korte tijd eigen gemaakt.

Eerste vangbal

De volgende behaalde mijlpalen waren de eerste vangbal - deze kwam op naam van Judith, en het eerste gestolen honk door snelheidsduivel, Martien. Deze eerste wedstrijd werd uiteindelijk met 11-5 verloren.

In de tweede wedstrijd, tegen het sterke Vrijbuiters, stonden Judith en Myrthe op de pitcherplaat. Myrthe realiseerde zelfs een prachtige vangbal realiseren die na de pitch met grote snelheid naar haar terug werd geslagen.

Homerun

Onze ‘powerhitter’ Brian had een homerun kunnen slaan, maar door een kleine aarzeling kwam hij niet verder dan het derde honk. In de tweede wedstrijd wist de Seagulls wederom een aantal runs te scoren, maar uiteindelijk bleek Vrijbuiters te sterk. De tweede wedstrijd werd met 12-4 verloren.

Al met al een mooie en gezellig middag voor de Seagulls. De kop is eraf en deze eerste wedstrijden smaken naar meer. Seagulls is altijd op zoek naar nieuwe leden. Wie nieuwsgierig is geworden kan meer informatie vinden op www.noordwestfrieslandseagulls.nl.