Ouderen Achlum maken uitstapje naar Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Ouderen uit Achlum hebben woensdag 8 mei een bezoek gebracht aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het uitstapje was georganiseerd door de ouderencommissie van dorpsbelang Achlum.

In de bus werd op de Afsluitdijk het eerste kopje koffie geserveerd. Bij aankomst in Enkhuizen bracht een boot de deelnemers naar het buitenmuseum. Na een wandeling door het museumdorp volgde in het restaurant koffie met gebak.

Daarna ging het gezelschap in twee groepen door het museum onder leiding van een gids. De enthousiaste rondleiders vertelden schitterende verhalen over vroeger. Zo werden onder andere een oude slagerij, een kuiperij, een oude school en een stoomwasserij bezocht.

Veel deelnemers konden de verhalen aanvullen met hun eigen ervaringen uit vroeger dagen. Na de lunch was er nog ruimte voor een vrije wandeling door het museum. Rond half zes arriveerde de groep moe, maar voldaan, in Achlum.

De deelnemers bedankten de sponsoren, de Gemeente Waadhoeke, het project Losse fearren van Woningstichting NWF, Spar Tolsma uit Arum en de Stichting RCOAK uit Amsterdam met een daverend applaus.