Met de Jonge Seun door de Harlinger haven.

HARLINGEN - Nu het voorjaar is begonnen is het Harlinger zonnepontje de Jonge Seun weer in de vaart gekomen.

Op diverse plaatsen, vanaf de Sas-steiger, de Zuiderpier (nabij de walvis) en vanaf de Nieuwe Willemshaven nabij het Entrepotgebouw kan opgestapt worden voor een oversteek voor € 1 of voor een rondje door de haven voor € 2.

In het voorseizoen tot 31 mei zijn de doordeweekse diensten van 12.00 tot 17.00 uur en in het weekend wordt om 10.00 uur begonnen. Dezelfde vaartijden zijn er van 2 tot en met 29 september. In het hoogseizoen van juni, juli en augustus zijn alle veerdiensten van 10.00 tot 20.00 uur. Als de blauwe vlag - al van ver te zien - bij de steiger gehesen is, vaart de pont.

Na de winterstop hebben de vele vrijwilligers de pont weer klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Enkele reparaties en aanpassingen zijn uitgevoerd en het onderwaterschip is in de verf gezet. Ook de schippers zijn weer voorbereid voor het nieuwe seizoen.

De organisatie van de Jonge Seun kan trouwens nog best wel enkele nieuwe schippers gebruiken. Wie daar interesse voor heeft kan zich melden bij info@jukkema.nl. Er wordt gezorgd voor een gratis opleiding. Erg moeilijk is het niet: wie een rijbewijs kan halen, kan ook schipper worden.

Desgewenst kan tijdens de dienst contact met de Jonge Seun gezocht worden op telefoonnummer 06-57441447.