Publiekscollege Tjalling van der Goot over strafzaken en identiteit

FRANEKER - In het publiekscollege van de Franeker Academie van 22 mei neemt Tjalling van der Goot, advocaat bij Anker & Anker, zijn toehoorders mee in de wereld van de strafrechtadvocatuur en de relatie tussen strafzaken en ‘onze identiteit’.

Wat is er terug te zien van onze identiteit als Nederlanders en Friezen in strafzaken? Wanneer spelen er conflicterende identiteiten? En wat is de rol en ruimte voor de Friese taal in strafzaken? Het zijn vragen waar hij tijdens het college zijn licht over zal laten schijnen.

Tjalling van der Goot studeerde.in Groningen en is sinds 1999 werkzaam bij Anker & Anker Strafrechtadvocaten. Hij is betrokken geweest bij diverse grote en spraakmakende strafzaken zoals de zaak Robert M., het mestsilodrama Makkinga en de A7-blokkade.

Hij schrijft voor diverse handboeken op het gebied van strafrecht en strafvordering en zet zich in voor gebruik van Friese taal in het rechtsverkeer. Begin 2016 werd hij door vakgenoten genomineerd voor 'Meest gewaardeerde advocaat' en is in 2018 door advocaten verkozen tot 'Parel van de Balie'.

College bijwonen?

De lezing duurt ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 22 mei start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 in Franeker. Kaarten (€ 7) zijn een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij Café De Doelen en recht op een drankje na afloop.

Aanmelden kan door Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol. Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@academiefraneker.nl. Vermeld naam, het aantal personen en het college waar het om gaat.