Voetbalderby Berlikum-Minnertsga

BERLIKUM - Op sportcomplex De Koekoek in Berlikum wordt zaterdag 18 mei vanaf 14.30 uur de ‘Derby van Noordwest-Friesland’ uitgevochten: SC Berlikum tegen VV Minnertsga.

Het is duel tussen twee buurdorpen die op slechts vier kilometer van elkaar liggen, waarbij spanning, spektakel en sfeer sinds jaar en dag de ingrediënten zijn.

Rond ‘De Derby’ wordt dit jaar een aantal activiteiten georganiseerd voor de bezoekers. Zo vindt er voorafgaand en tijdens de wedstrijd een verkoop van loten plaats, waarmee kans kan worden gemaakt op diverse prijzen.

Ondernemers uit de regio hebben allerlei prijzen beschikbaar gesteld, waaronder een nieuwe fiets ter waarde van € 399. De trekking van deze verloting vindt een halfuur na het laatste fluitsignaal plaats.

Ook voor entertainment is gezorgd, want Davey van der Sluis zal tijdens de derde helft zijn muzikale kunsten vertonen. Deze 23-jarige zanger uit Emmen deed onlangs mee aan het tv-programma Bloed, Zweet en Tranen en is sinds zijn auditie een graag geziene gast op feesten en partijen.

Onder het genot van een hapje en een drankje is er uiteraard alle tijd en ruimte om de derby te analyseren.