Opening vernieuwde speeltuin en voorjaarsfair in Arum

ARUM – Een groep moeders in Arum stoorde zich eraan dat de speeltuin in het dorp er troosteloos en verwaarloosd bij lag. In plaats van toe te blijven kijken en zich te blijven ergeren, besloten de dames tot actie over te gaan. Er werden fondsen aangeschreven, acties gehouden, sponsoren benaderd en er werd een plan gemaakt. Zaterdag 18 mei zal de vernieuwde speeltuin feestelijk worden geopend.

Het zal een feestelijk gebeuren worden met allerlei activiteiten en een fair met vijfentwintig kraampjes.

 

,,Met een groep moeders organiseerden we een paar jaar geleden de Sinterklaasintocht in het dorp. Toen kwam ter sprake dat de speeltuin er zo slecht bij lag. Op andere plekken in het dorp was hier en daar wel een speeltoestel, maar veel stelde het allemaal niet voor. Als ik met mijn kinderen naar een speeltuin wilde, ging ik naar de speeltuin in Kimswerd. Eigenlijk te gek voor woorden, dat moet toch gewoon in je eigen dorp kunnen?’’ vertelt Tiete-Fokje van Eijk. ,,We zaten toch al als groep moeders bij elkaar en zijn gaan brainstormen wat we zouden kunnen doen. We zijn gaan onderzoeken, hebben contact gezocht met de gemeente en ons afgevraagd ‘Wat kunnen we eigenlijk gaan doen’? We hebben aan de gemeente gevraagd wat voor regels er waren, dat bleek nog niet mee te vallen. Je mag niet zomaar een willekeurig speeltoestel neer zetten. We kwamen tot een keuze en wisten toen hoeveel geld er nodig was. En dat was veel… we organiseerden van alles om dat geld bij elkaar te krijgen. Paaseieren zoeken, overal zetten we spaarpotten neer, de Spar in Arum steunde ons met een actie, we zamelden van alles in en organiseerden een veiling en een verloting. Die veiling werd een groot succes, leverde ons een mooi bedrag op. Omdat de eerste keer paaseieren zoeken zo’n succes was, organiseerden we dat nog een keer, deze keer met een fair erbij van tien kraampjes. We vroegen de Arumer ondernemers om steun en kregen een mooie financiële bijdrage van de Stichting tot Nut.’’

De moeders wisten het grote bedrag bij elkaar te krijgen en konden los met het opknappen van de speeltuin. Er kwam een groot klimtoestel wat al volop in gebruik is en binnenkort komen er nog een paar speeltoestellen bij. Ook trommelden de moeders vrijwilligers op voor het leggen van de ondergrond.

 

Opening en fair

Toen de moeders bezig waren een opening te plannen, bedachten ze dat het leuk zou zijn hier een groot feest van te maken. ,,Waarom zouden we er niet een fair bij doen en wat leuke activiteiten? Toen we de fair met tien kraampjes met pasen hielden, was dat een groot succes. Nu komen er vijfentwintig kraampjes. Een grote verscheidenheid, kraamcadeautjes, fashion goodies, diamond painting, een schoonheidsspecialiste, zilveren sieraden, planten met eco-systeem en ga zo maar door. Lokale ondernemers staan er onder andere met koffie en thee, hamburgers en smoothies.

De hele middag kunnen er oud hollandse spelletjes gedaan worden en er zal een draaiend rad zijn en kinderen kunnen zich laten schminken. Met de opbrengst hopen we de speeltuin helemaal af te kunnen maken, we willen nog graag een nestschommel erbij.’’

 

De fair is op 18 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur op de Polle in Arum. Om 14.00 uur wordt de speeltuin feestelijk geopend door een paar clowns.