Extra aandacht voor het dameskaatsen in Franeker

FRANEKER – Jan Bogtstra wilde ook dit jaar weer wat speciaals maken van de dameswedstrijd. Samen met de steun van de familie Wetterauw werd voor het derde jaar op rij de wedstrijd groots neergezet. Mooie prijzen voor de winnende parturen, koffie met gebak van bakkerij Van der Kloet, in de middag een hapje en een drankje verzorgd door De Poort Van Franeker en DJ Quickfinger erbij voor de muziek.

In 2018 was Huizum winnaar, na een razend spannende finale konden zij hun titel prolongeren.

 

Huizum (Anna-Dieuwke Dijkstra, Nynke Sybrandy en Manon Scheepstra) versloeg in de fraaie, spannende finale Easterein 1 (Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Imke van der Leest). Op 5-5, 6-6 sloeg Manon Scheepstra de bal boven. Scheepstra werd in de plaats waar ze opgroeide gekozen tot koningin van de wedstrijd. Daar leek het eerder in de wedstrijd niet op. Easterein nam een 3-0 voorsprong en Huizum kwam ‘op de dea’ op 5-4, 6-4, maar een bovenslag van Nynke Sybrandy en een zitbal van Scheepstra brachten de stand weer in evenwicht.

Ee (Metsje Sipma, Aukje van Kuiken en Louise Krol) had de halve finale van Huizum verloren met 5-2 en 6-0 en ging met de derde prijs naar huis.

Er werd door de zeventien parturen op de lijst gekaatst om cheques van Petra Lodewijk Mode uit Franeker.

 

 

Punten voor Taeke Triemstra

Taeke Triemstra deed in de eerste vrije formatiewedstrijd goede zaken. De kaatser is op jacht naar punten, hij staat nu vijfde in het puntenklassement aller tijden met 738 punten. Vierde is Sake Saakstra met 779 punten. Wyb van Wieren staat derde met 785 punten. Als Triemstra een topseizoen draait, is de derde plaats binnen bereik. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra versloegen in de spannende finale met alles aan de hang het trio Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Op 5-5 en 6-6 ging de opslag van Bauke Triemstra buiten. Partuur Bauke Triemstra leek lang op weg naar de overwinning en stond bijna de hele wedstrijd voor.

De derde prijs was voor Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong. Zij verloren de halve finale maar net met 5-5 en 6-6 van de latere winnaars, Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning van de partij.

 

Een Franeker kaatsweekend met veel spannende partijen en mooie finales.