Leerlingen CSG Ulbe van Houten op ontdekking in de wereld van kaas

SINT ANNAPAROCHIE - Derdejaars vmbo-tl leerlingen van CSG Ulbe van Houten hebben sinds februari deelgenomen aan het Kaasproject voor scholen in Friesland. Doel van het project is leerlingen kennis laten maken met het bedrijfsleven in de zuivelsector en vervolgonderwijs in die sector.

De leerlingen Annemaj Wiersma, Sanne Esmee Walstra, Romana Visser en Demi van der Zee hebben hun eigen kaas gemaakt bij Kaasboerderij de Stelp in Oldeberkoop en bij een geitenkaasmakerij De Molkerei op de Nieuwe Bildtdijk. Hiermee sluit het project aan bij de LWP-methodiek 'Leren en werken in eigen regio' binnen de Campus Middelsee en de eigen regio.

Naast het maken van kaas zijn de leerlingen ook op bedrijfsexcursie geweest bij CSK-Food in Leeuwarden en hebben ze onderzoek gedaan aan hun eigen gemaakte kaas op het MBO Life Sciences. 

Het project werd halverwege april afgesloten op het MBO Life Sciences met een presentatie van de kaas en een uiteenzetting van de ervaringen die zijn opgedaan gedurende het project. De zelfgemaakte kaas is uiteindelijke beoordeeld door een ervaren keurmeester. Als beloning mochten de leerlingen het welverdiende certificaat in ontvangst nemen.