Dirk en Trienke Feenstra-Hoekstra leerden elkaar kennen op Rypster Merke

MENAAM - Dirk Feenstra en Trienke Hoekstra leerden elkaar op de Rypster Merke kennen toen ze 18 en 17 jaar oud waren. Die ontmoeting leidde tot een huwelijk, dinsdag 23 april precies 60 jaar geleden.

Dirk Feenstra (81) is geboren in Menaam, Trienke Feenstra-Hoekstra (79 in Dronryp. De twee leerden elkaar kennen op de Rypster Merke. ,,We soenen tegeare swefe, mar dat is der doe net fan kaam’’, vertelt Dirk Feenstra lachend.

In de jaren daarna hebben ze het zweven ruimschoots ingehaald, als trouwe bezoekers van het dorpsfeest in Dronryp.

Op zijn 18de ging Dirk Feenstra voor 1,5 jaar in militaire dienst. Daarna heeft hij gewerkt bij de fruitkwekerij, de coöperatieve Condensfabriek en de gemeente Leeuwarden. Bij die laatste was hij medewerker plantsoenendienst. Hij heeft zijn werkzame leven afgesloten bij de gemeente Menameradiel als opzichter van de groenvoorziening.

Nadat hij hier de dertig jaar had vol gemaakt, ging hij op 61 jarige leeftijd met pensioen ging.

Trienke Feenstra-Hoekstra is altijd huisvrouw geweest. Het echtpaar heeft vier kinderen gekregen. Er zijn acht kleinkinderen en inmiddels tien achterkleinkinderen.

Zij lost graag woordzoekers en andere puzzels op. Hij is graag buiten bezig in de tuin of stapt even op de fiets.

Daarnaast heeft hij nog een aantal oude Honda brommers waar hij op rijdt en graag aan prutst.

Wethouder Boukje Tol gaat op 24 april bij het echtpaar langs om namens het gemeentebestuur van Waadhoeke de felicitaties over te brengen.