Barokconsort te beluisteren in Laurentiuskerk Kimswerd

KIMSWERD - Het Nederlands Barokconsort geeft zondag 28 april (15.30 uur) een concert in de Laurentiuskerk in Kimswerd.

Dit collectief van musici zet zich onder leiding van organist/klavecinist Jan Kleinbussink in voor de realisering van de authentieke klankcultuur en uitvoeringspraktijk van de 17de en de 18de eeuwse barokmuziek. De leden zijn allen beroepsmusici met een internationale beroepspraktijk. Zij bespelen originele historische instrumenten of zorgvuldig gebouwde eigentijdse kopieën.

In Kimswerd wordt opgetreden als trio (blokfuit/traverso, viola da gamba en klavecimbel). Op het programma staan werken van de beroemdste componisten uit de barok: J.S. Bach, G. Ph. Händel en G. Ph. Telemann en daarnaast van Ch. Dieupart en A.D. Philidor.

Sacha Mommertz

Sacha Mommertz is momenteel een der vooraanstaande blokfluitisten in Nederland. Hij studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium en aan de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht. Na de conservatoriumstudie volgde een oriëntatie op de traverso via een privéstudie bij o.a. Ricardo Kanji. Sascha was enkele jaren verbonden als hoofdvak blokfluitdocent aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Momenteel concentreert zijn lespraktijk zich op het Utrechts Centrum voor de Kunsten (voor blokfluit, traverso en coaching barokensembles).

Cassandra Luckhardt

Cassandra Luckhardt begon haar studie in Ohio en San Francisco. In Europa studeerde ze te Parijs en Den Haag. Zij won de Prijs voor de meest belovende musicus tijdens het Internationale Van Wassenaer Concours en heeft een internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus op cello en viola da gamba. Ze trad op met onder meer The Academy of Ancient Music, het Amsterdam Baroque Orchestra en The King’s Consort. Ze trad op in heel Europa, China, Japan, Australië, Rusland, de V.S., Israël en Nederland. In ons land was ze onder andere soliste met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Musica ad Rhenum.

Jan Kleinbussink

Jan Kleinbussink studeerde orgel, piano, muziektheorie, klavecimbel en koor- en orkestdirectie. Voor orgel behaalde hij de Prix d éxcellence cum laude met onderscheiding voor solospel en improvisatie. Hij studeerde o.a. in Wenen en in Amsterdam bij Ton Koopman klavecimbel. Onder diens leiding speelde hij gedurende 15 jaar als continuo-speler in het Amsterdam Barpque Orchestra en was hij intensief betrokken bij het prestigieuze opname-project van alle Bach Cantates en de Matthäus Passion.

Daarnaast werkte Jan als hoofd afdeling Oude Muziek en de afdeling Orgel en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en was hij meer dan 40 jaar organist van de Lebuïnuskerk te Deventer. Jan Kleinbussink verzorgde masterclasses en gastdirecties in vele delen van Europa en Amerika.

Voor het concert in Kimswerd brengt Jan een groot 2-klaviers klavecimbel mee.