Wat is er deze week te doen in de Koornbeurs?

FRANEKER - De Koornbeurs speelt in op de meivakantie met deze week een aantal jeugdfilms. Daarnaast cabaret met Richard Groenendijk en beginnende bands die zich aan het publiek voorstellen bij de Kleine Prijs van Fryslân.

Dinsdag 23 april, 20.15 uur 
FILM | Das Schweigende Klassenzimmer 
Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit veroorzaakt flink wat onrust en als dit ter ore komt van het ministerie van Onderwijs wordt het als een contrarevolutionaire daad beschouwd met verstrekkende gevolgen voor de scholieren. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 

Woensdag 24 april, 10.00 uur
FILM | Maya de Bij | Honingspelen (AL)
Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen? Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoost van dat jaar afstaan aan de grote keizering van Zoemtropolis.
 

Donderdag 25 april, 10.00 uur
FILM | Corgi (6+)
Corgi Rex is de meest geliefde hond van het Britse koningshuis en hoewel hij zich niet altijd aan de regels houdt, is hij lievelingetje van de Koningin. Wanneer Rex door de andere, jaloerse corgi’s het paleis uit wordt gejaagd en niet terugkomt is de paniek groot. Iedereen denkt dat hij de koude winter buiten de paleismuren niet zal overleven! Rex zet alles op alles om thuis te komen, maar onderweg wordt hij aangezien voor een zwerfhond en naar een hondenkennel gebracht. Hier gelooft niemand dat Rex een koninklijk hondje is en hij moet zich zien te redden tussen nieuwe vrienden en vijanden.

Woensdag 24 april, 20.15 uur 
Richard Groenendijk | Om Alles
“Richard Groenendijk bewijst met zijn authentieke stijl tot de grote komieken van ons land te behoren”, schreef Algemeen Dagblad in een vijfsterrenrecensie over ‘Om Alles!’. Zijn meest succesvolle cabaretprogramma tot nu toe oogstte uitsluitend lovende recensies, uitverkochte theaters en laaiend enthousiast publiek. Logisch, want we zien Richard van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Bijna twee uur hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen.
 

Donderdag 25 april, 14.00 uur
FILM | Hoe tem je een Draak 3 (6+)
Hiccup (Hikkie) en Toothless (Tandloos) ontdekken eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hiccup wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Toothless wordt de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Toothless voor een Hemelfeeks-draak. De vriendschap tussen Hiccup en Toothless wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Vrijdag 26 april, 21.00 uur
Muziek | De Kleine Prijs van Fryslân 2019
De Kleine Prijs van Fryslân 2019 staat open voor alle muzikanten, ongeacht genre en heeft als doel om ervoor te zorgen dat beginnende acts uit de Friese popcultuur een mogelijkheid krijgen om op te treden. De competitie bestaat uit 7 voorrondes in maart/april, 2 halve finales in mei en 1 finale in juni (Neushoorn, Leeuwarden). In de finale kunnen verschillende prijzen worden gewonnen. De winnende act gaat optreden op Freeze Festival 2019, Eurosonic Noorderslag 2020, Pop City 2019 en Befrijdingsfestival 2020. Kaartprijs: €0,00

Dinsdag 30 april, 20.15 uur 
FILM | Capharnaum 
Zain (Zain Al Rafeea) slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis.
 

Meer informatie: www.theaterdekoornbeurs.nl,