AVC JO16 na 4-2 winst op Amelandia in finale noordelijke districtsbeker

SEXBIERUM - AVC JO16 heeft zich geplaatst voor de finale in de noordelijke districtsbeker door met 4-2 te winnen van Amelandia. Op 1 juni spelen de Sexbierumers de finale tegen het Groninger Onstwedder Boys.

Een strak blauwe lucht, nauwelijks wind, 22 graden en lekker veel publiek langs de kant op sportpark de Lytse Trije in Sexbierum bij de halve finale van de noordelijke KNVB districtsbeker tussen AVC en Amelandia. Waar de Sexbierumers LV Friesland in de kwartfinale met 19-1 over de knie leggen, winnen de oranjehemden pas na het nemen van penalties met 6-5 (4-4 na 80 minuten) van Veelerveen.

Iedereen die hoopte op een spannende bekerstrijd kwam zoals te verwachten was bedrogen uit. Maar logisch is het wel gezien het enorme kwaliteitsverschil tussen de beide teams. Achtien doelpunten voor en slechts een tegentreffer in de twee eerdere ontmoetingen zeggen natuurlijk genoeg.

AVC is al na een kwartier voetballen klaar met Amelandia. Via goals van Germ Wielenga, Mark Pieter Goodijk en aanvoerder Rene van der Walt staat er een comfortabele 3-0 op het scorebord. De oranjehemden van Ameland proberen zich nog wel terug in de wedstrijd te knokken maar tot echt uitgespeelde kansen komt het niet.

Direct na de rust schiet AVC'er Alwin Boschma het laatste sprankje hoop van de gasten aan flarden. Op een Gareth Bale-achtig wijze is de lange aanvaller de Amelander verdediging en keeper te snel af en is de wedstrijd gespeeld 4-0. AVC laat in het restant van de wedstrijd de teugels vieren en is in gedachten al in Zuidwolde. Dat Amelandia hierna nog tweemaal scoort is louter voor de statistieken.

AVC JO16 staat op 1 juni in de noordelijke districtsbekerfinale. Tegenstander van de Sexbierumers is het Groninger Onstwedder Boys dat knap op Ameland Geel Wit uitschakelde 2-3. Voor Jelte Hanenburg, Germ Wielenga, Mark Pieter Goodijk, Wessel de Jong, coach Jippe Wielenga en de tweeling Reinder en Sido Fokkens is het de tweede finale in twee jaar tijd.

Op 10 juni 2017 schreven ze toen al club geschiedenis door het winnen van de beker in de categorie JO13 ten koste van Sc Bolsward.