Open Oosterbierumer Biljarttoernooi prooi voor Tjitze Minnema

OOSTERBIERUM - Tjitze Minnema was dit jaar de grote man op het Open Oosterbierumer Biljarttoernooi. Op het toernooi kwamen dit jaar 68 deelnemers in actie.

Voor de zevende maal op rij organiseerde de biljartcommissie van de Mienskar het open Oosterbierumer biljart toernooi. Er werd gespeeld in drie klassen, 17 poules, met twee voorrondes op de donderdag en vrijdag met de finales op de zaterdag.

De grote belangstelling van zowel deelnemers als publiek zorgden voor een druk en gezellig toernooi. Wedstrijdleider Harrie Mons en assistent Gerrit Jan Visser hadden de zaakjes goed voor elkaar en konden de wedstrijden verdelen over maar liefst 8 biljarttafels.

Met een maximum van 68 deelnemers was de limiet bereikt en moesten biljarters worden teleurgesteld. Een teken dat het toernooi geliefd en bekend is. Dankzij biljartlessen voorafgaand aan het toernooi was er ook jonge aanwas en dit nieuwe talent kon rima partij geven in de C-klasse. Inspirator en stimulator Ype Bonnema kon op zaterdagavond de prijzen uitreiken.

Biljartvereniging De Klos heeft momenteel zomerstop, maar voor de liefhebbers staan er op dinsdagmiddag 3 biljarts te wachten op spelers. Voor info over deelname kan men contact opnemen met It Mienskar via info@itmienskar.nl of 0518-481956.

De achtste editie van het Open Oosterbierumer Biljartkampioensschap staat gepland op 16, 17 en 18 april 2020.

De uitslag:

C-klasse:

  1. Arjen Houtsma
  2. Willem Huizenga
  3. Sys Dijkstra

Hoogste serie: Gerard Boersma 12

 

B-klasse

  1. Klaas de Jong
  2. Harrie Mons
  3. Tije Thomas Osinga

Hoogste serie: Cees Bouma 14

 

A-klasse

  1. Tjitze Minnema
  2. Petrus Houtsma
  3. Richard Zeinstra

Hoogste serie: Theo Brouwers: 31