Proeverij Boerderijwinkel Dykstra State

MENALDUM - Geurige stoofpotjes van Zwartbont Fries Rundvlees, vers sap van een oud Fries appelras, schapenkaas met een mooie intense smaak, ambachtelijke chocola en zelfs eetbare insecten. Een greep uit het assortiment van Boerderijwinkel Dykstra State. In deze winkel van Jelmar en Grietje Lautenbach is op vrijdag 3 mei 16:30 tot 21:00 uur een proeverij om het voorjaar te proeven.

In de winkel staan platte boerenwagens en er zijn gezellige zitjes waar je even kunt zitten om te proeven wat er zoal te koop is. Grillmaaster Sil gaat vlees grillen. Sjoerd van der Hem, van de Ohm van Emma, maakt stoofpotjes. Foodblogger Hilicious is ook van de partij, en presenteert vernieuwde hapjes. Op de kaasplank ligt een keur aan kazen van het rund, schaap en geit. Daarnaast zijn er lokale bieren te proeven, en een glaasje wijn voor de liefhebber.

Het vlees dat verkrijgbaar is in de Boerderijwinkel, is van topkwaliteit. Het is afkomstig van zwartbonte Fries Hollandse runderen. Het voordeel van deze dubbeldoelkoeien is, dat ze betrekkelijk veel vlees en melk leveren. De koeien zijn robuuster, waardoor zij minder ziekte gevoelig zijn.

Door samenwerking met Mts. Osinga-Pranger is er een regionale keten opgezet voor de verkoop van rundvlees van het oude Friese ras. Zo weet de consument wat hij eet. Naast rundvlees is er lamsvlees, wilde ganzenvlees en kippenvlees. Bekijk het aanbod ook op de website: friesvleespakket.nl