Aanmelding 70ste editie Harlinger Lanenkaatsen van start

HARLINGEN - Het duurt nog een kleine twee maanden, maar dan gaat de 70ste editie van het Lanenkaatsen los. Vanaf het paasweekend kunnen kaatsers zich inschrijven.

Het Lanenkaatsen is een sportieve mix van spanning, humor en sensatie. Op maandag 17 juni start het programma. De groepen 1 (11-17), 2 (18-35), 3 (36-49) en 7 (Dames 36 jaar en ouder) kaatsen hun eerste partij op maandag. De groepen 4 (50-59), 5 (Dames 11-35) en 6 (60+) kaatsen hun openingspartijen op dinsdag 18 juni.

Vanaf dit paasweekend is het deelnameformulier op de website van het Lanenkaatsen geopend. Ook liggen de inschrijflijsten bij Kamsma weer klaar. Kaatsers kunnen dit jaar het inschrijfgeld betalen met Ideal, maar als alternatief kan er ook nog altijd in de studio op de Lanen worden betaald.

Veel jeugd

De organisatie heeft geconstateerd dat de jongste groep van 11 tot 17 jaar de laatste jaren weer in de lift zit. ,,We zijn heel blij met de vele jonge jongens en meisjes die de stap naar de Lanen durven te maken’’, laat Niels Outhuijse van het comité weten. ,,Het jeugdkaatsproject op de scholen in de regio ligt hieraan ten grondslag.’’

De groepen 2 (18-35) en 5 (Dames 11-35) lopen traditioneel goed met veel deelnemers uit Harlingen en omstreken. ,,De overige groepen zijn vaak wat kleiner, maar we hopen ook de sportieve middenklasser en de nog fitte jong- en oldtimers weer op de Lanen te zien als deelnemer.’’

Dit jaar wordt ook weer de Siebo Homminga Bokaal uitgereikt aan de koningin van groep 7, dames 36 jaar en ouder.