Leerlingen AMS zorgen voor Passionsfeer in Franeker binnenstad

FRANEKER - Leerlingen van de Anna Maria van Schurman brachten Franeker woensdag een beetje in Passionsfeer. Ze droegen een groot wit kruis van school naar de Martinikerk waar de paasviering plaatsvond.

Het grote witte kruis dat werd meegevoerd, is door leerlingen van de afdeling Bouw, Wonen en Interieur gemaakt. In de kerk vond vervolgens het paasprogramma plaats, waarin werd stilgestaan bij de lijdenstijd en de opstanding van Jezus.

Daar was onder meer een optreden van singer-songwriter Elske DeWall, die tijdens de Passion in Leeuwarden de rol van Maria op indrukwekkende wijze vertolkte.

Predikant Ypma verleende zijn medewerking met een inhoudelijke boodschap rondom Pasen. Leerlingen hadden een prominente rol in het programma met woord, zang en muziek. Behalve Elske DeWall, die onder meer het nummer ‘Imagine’ zong, trad ook het AMS-popkoor op.

Teo de Groot, directeur van de AMS: ,,Vanuit onze christelijke identiteit is betekenisvol leren een belangrijke component in ons onderwijs. Dit paasevent is een unieke gelegenheid om het onderwijs te vervlechten met de christelijke waarden en tradities in onze maatschappij. Ik ben er trots op dat we dit event samen met onze leerlingen en collega's vorm kunnen geven. En dat onder anderen Elske DeWall haar medewerking verleent, is natuurlijk een grote kers op de taart.”