Harlingen sluit allerlaatste jazzseizoen in Trebol af met een dubbelconcert

HARLINGEN - Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) sluit het tweede seizoen zondag 28 april af in stadsschouwburg Trebol met een dubbelconcert The Roaring Twenties Experience en de Seaside Rendezvous Jazzband.

Het is tevens het allerlaatste jazzconcert in Trebol voordat de stadsschouwburg definitief de deuren sluit.

The Roaring Twenties Experience is het leerorkest van het CTJH dat is ontstaan uit eerdere workshops. De meer dan 20 leden hebben zich gespecialiseerd in de jazzy songs en instrumentals van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw onder leiding van Arend Huisman.

De Seaside Rendezvous Jazzband is een oude stijl-gelegenheidsband, speciaal voor dit laatste lounge- concert samengesteld door de Harlinger trompettist en bandleider Jemke Visser. Een zestal muzikanten met wie hij ooit regelmatig optrad was er meteen voor te vinden, zodat de link met een reünie in Harlingen al snel gelegd was. Een Seaside Rendezvous dus.

,,Alleen een banjonist/gitarist ontbrak in eerste instantie. Omdat klarinettist Rob Bosloper en bassist Tom Brans van de GroningerSecond Life Jazz Band al toegezegd hadden was René Kuiper, banjonist/gitarist van dezelfde band spontaan bereid om mee te doen. Oude bekenden, klarinettist/altsaxofonist Hans Schraders, trombonist Henk Strabbing, drummer Jilt Drenth en zangeres Monique Masé van Vissers eigen band LEOVILLE completeren het gezelschap.

Met de jarenlange ervaring van allen belooft het een memorabel optreden te worden met veel herkenbaars, soms in een nieuw jasje, herinneringen oproepend aan de gouden jaren van bijvoorbeeld de Dutch Swing College Band en Chris Barber.

Op het podium dus uitsluitend bands met Harlinger roots. Aanvang 14.30 uur.