Tall Ships Races in 2022 weer naar Harlingen

HARLINGEN - - De Tall Ships Races komen in 2022 opnieuw naar Harlingen. Sail Training International heeft dat laten weten aan de Gemeente Harlingen en Stichting Harlingen Sail. Welke andere steden deelnemen en welke positie Harlingen heeft in de route is bij de gemeente Harlingen nog niet bekend.

Eind januari diende de gemeente Harlingen haar kandidatuur in door een bidbook, met ambities voor 2022, aan Sail Training International te overhandigen. De gemeenteraad van Harlingen steunde al eerder unaniem het voorstel om de Tall Ships Races opnieuw naar Harlingen te halen. Ze stelde daarvoor een bedrag van €500.000 euro beschikbaar.

In 2014 en 2018 mocht de havenstad zich ook al gaststad noemen van dit internationaal zeilevenement voor trainees. Na deze edities zetten de gemeente Harlingen en de Stichting Harlingen Sail voor 2022 in op het thema Crossing Borders.

Een thema dat volgens de twee partijen past bij de veranderende omgeving waarin de maatschappij zich nu bevindt- waarin men steeds meer van zichzelf en van anderen verlangt, waarin grenzen vervagen, maar waarin het des te belangrijker om elkaars paden te blijven kruizen.