Verkeersveiligheidsles vanwege brug

DRONRYP - De basisschoolkinderen van Dronrijp hebben donderdag een speciale verkeersveiligheidsles gekregen. Dit vanwege de werkzaamheden rondom de nieuwe brug over het Van Harinxmakanaal in Dronryp.

Aanemer Oosterhof B.V., die de brug vervangt, gaf de les in samenwerking met Provincie Fryslân. Zo’n negentig kinderen kregen verkeersveiligheidslessen, gegeven door Chauffeursvereniging Friesland. Deze organisatie beschikt over drie trucks die speciaal hiervoor ingericht zijn. In de truck bekeken de kinderen films over verkeersveiligheid. Na de film gingen de kinderen naar buiten om met een camera zelf de dode hoek te ervaren. Waar zie je me nog wel en waar zie je me niet meer?

Na de lessen in de truck kregen de kinderen uitleg van Oosterhof Holman over hoe de nieuwe brug gebouwd wordt. In Dronryp wordt een innovatief bouwproces toegepast, waarbij de stalen brug in de fabriek gebouwd wordt. De brug wordt rond 9 mei in losse onderdelen naar Dronrijp gevaren en in vier dagen in elkaar gezet. Naar verwachting rijdt het verkeer medio juni over de nieuwe brug. De brug over het Van Harinxmakanaal was ruim 75 jaar oud en verkeerde in slechte staat.