Leerlingen Jeugdtheaterschool Noorderwind met avondvullend programma in Koornbeurs

FRANEKER - De eindvoorstellingen van Jeugdtheaterschool Noorderwind worden vrijdag 19 april (19u) opgevoerd in de Koornbeurs in Franeker. Bij Jeugdtheaterschool Noorderwind krijgen de leerlingen theater en danslessen. De vier klassen brengen een avondvullend programma op de planken.

Elke klas heeft een eigen verhaal gekozen en daar de laatste maanden keihard aan gewerkt om er een zo’n mooi mogelijk toneelstuk van te maken. De jongsten (8-10 jaar) zijn aan de slag gegaan met een sprookje. Dit jaar zal Sneeuwwitje en de zeven appels op geheel eigen wijze ten tonele verschijnen. De titel verraadt het eigenwijze tintje al.

De middelste klas (10-12 jaar) heeft gekozen voor ‘Ronja de roversdochter’ van Astrid Lindgren. Ronja raakt bevriend met Birk, de zoon van de aartsvijand van haar vader. Omdat hun vriendschap niet in goede aarde valt, besluiten ze samen weg te lopen.

De opleidingsklas 1 (12-18 jaar) voert het stuk ‘Stuck together’ op. Dit is een bewerking van de film de ‘Breakfastclub’. Het gaat over negen jongeren die voor straf een zaterdag op school moeten blijven. Ze leren elkaar kennen en ontdekken dat ze toch niet zo verschillend zijn. Opleidingklas 2 (14-18 jaar) voert ‘Assepoester’ op, maar dan wel op een ‘doldwaze en ludieke’ wijze.