Gert en Mirjam Kuipers beste zelfstandig supermarktondernemers Friesland

WOERDEN - Gert en Mirjam Kuipers van Albert Heijn Kuipers in Franeker zijn uitgeroepen tot beste zelfstandig supermarktondernemers van Friesland. Samen met de winnaars van de andere provincies strijden zij verder om de landelijke ZO²Z Award 2019-2020.

De ZO²Z Award is een tweejaarlijkse competitie waarin wordt bepaald welke zelfstandig supermarktondernemer zich de beste van Nederland mag noemen. De competitie is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig detaillisten in food, non-food en fast moving consumer goods en franchisenemers.

Tijdens de wedstrijd staat ondernemerschap centraal. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandige ondernemer voor de lokale gemeenschap en de Nederlandse economie onderstrepen. Friesland mag volgens de jury dan ook trots zijn op provinciewinnaars Gert en Mirjam Kuipers, die hebben laten zien onderscheidend en lokaal betrokken te ondernemen.

200 deelnemers

In de eerste ronde zijn alle deelnemers beoordeeld op vijf elementen ondernemerschap, werkgeverschap, klantenbenadering, assortiment en innovatie. Dit jaar is er extra aandacht voor de ontwikkeling van het medewerkersteam en innovatie.

De beoordeling ligt in handen van Panteia, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Beoordeeld werden onder meer het inspelen op trends, het personeelsbeleid, de toepassing van innovaties, het opnemen van lokale of biologische producten in het assortiment en de lokaal en maatschappelijk betrokken activiteiten zoals sponsoring.

Ook onderzoeken naar tevredenheid van klanten en medewerkers speelden deze ronde een grote rol. Op basis van een analyse van deze verschillende onderdelen zijn de provinciewinnaars bepaald. Gert en Mirjam Kuipers eindigden met de hoogste score in de provincie Friesland.

Onderscheidend

Gert en Mirjam Kuipers mogen zich de komende twee jaar de beste zelfstandig supermarktondernemers van Friesland noemen. Gert Kuipers: ,,Het is een erkenning voor onze inzet voor onze klanten en personeel, maar ook voor de activiteiten die het verschil maken voor de lokale gemeenschap.” Klanten en medewerkers beoordelen de supermarkt bovengemiddeld goed.

Landelijk

Alle provinciewinnaars worden in de volgende fase van de competitie bezocht door het onderzoeksbureau. Aan de hand van de resultaten van deze bezoeken worden begin mei de drie finalisten van de competitie om de ZO²Z Award bekendgemaakt. Een jury bezoekt deze drie finalisten om te bepalen wie uiteindelijk op de Dag van het Vakcentrum de ZO2Z Award krijgt uitgereikt.