Flinke vangst op voorjaarswedstrijd hengelsporters

PARREGA - Leden van HSV de Voorn in Harlingen, HSV Ons Genoegen in Makkum, HSV De Bears in Balk en HSV de Deinende Dobber in St. Annaparochie hebben zaterdag de voorjaarsregiowedstrijd gehouden. Freerk van Duinen haalde met 13.256 gram de meeste vis boven water.

De vislocatie was de Workumer Trekvaart bij Parrega. De organiserende vereniging was deze keer HSV de Bears uit Balk. Er deden 39 vissers mee aan de wedstrijd. Er werd in vier vakken gevist, waarvan twee vakken (A en B) tussen Tjerkwerd en Parrega en twee vakken (C en D) tussen Parrega en Workum.

Om 7.30 uur werden de visstekken verloot in dorpshuis de Gearhing te Parrega. Na het openingswoord vertrok iedereen naar de waterkant en kon worden begonnen met het opbouwen van de stek.

Het was bewolkt weer, met een koude wind op kop, een dikke jas of warmtepak was geen overbodige luxe. Pas tegen het middaguur kwam er een waterig zonnetje tevoorschijn. Hoewel er grote verschillen waren in vangsten, werd er door veel vissers volop brasem gevangen.

Veel vissers hadden een net vol vis (brasem), maar vielen toch nog buiten de prijzen. Na vier uur gevist te hebben ging om 13.00 uur het eindsignaal en werd na de weging de prijsuitreiking gehouden in dorpshuis de Gearhing, waar voor iedereen een snack klaar stond. Hierna werd overgegaan tot de prijsuitreiking en kregen de prijswinnaars een vleespakket mee naar huis. Na afloop werd een groepsfoto van de prijswinnaars gemaakt. De uitslag is als volgt:

Vak A:

1) Freerk van Duinen, HSV Ons Genoegen, 13.256 gram

2) Harrie Olde Olthof, HSV Ons Genoegen, 11.562 gram

3) Adriaan de Boer, HSV de Voorn, 6.642 gram

Vak B:

1) Be Sluiter, HSV Ons Genoegen, 8.450 gram

2) Pier Schram, HSV de Bears, 8.029 gram

3) Hielke Soeten, HSV de Bears, 7.910 gram

Vak C:

1) Piet Bakker, HSV de Bears, 11.010 gram

2) Piet Topma, HSV de Deinende Dobber, 10.989 gram

3) Rene de Jong, HSV de Deinende Dobber, 7.189 gram

Vak D:

1) Klaas Bakker, HSV Ons Genoegen, 9.959 gram

2) Albert Abbink, HSV de Deinende Dobber, 9.918 gram

3) Anne Dirk van Assen, HSV de Deinende Dobber, 8.530 gram