Veranderingen bij Le Pantin in Franeker

FRANEKER - In een regenachtig weekend hebben Bert, Foek en de kinderen spontaan de winkel van Le Pantin opnieuw ingericht. Een grote tafel centraal in de winkel biedt tal van nieuwe mogelijkheden.

De wolafdeling is naar voren gebracht en de stempels, papier- en kaartenafdeling is nu achterin te vinden. Centraal in de winkel is een grote tafel geplaatst, zodat er een huiskamersfeertje is ontstaan. Klanten kunnen hier aanschuiven om in alle rust een haak- of breipatroon uit te zoeken uit een van de Katia brei- en haakboeken. 

De tafel biedt ook meer mogelijkheden om uitleg te geven over een artikel, waarna de klant het zelf even kan proberen. 

Het is ook de bedoeling om regelmatig op zaterdag een creatieve activiteit te organiseren tussen 11.00 en 15.00 uur. Tegen een kleine vergoeding voor het materiaal kunnen klanten (vanaf 10 jaar) dan aanschuiven en in ongeveer een half uur een leuk, nieuw projectje maken. Kijken kan natuurlijk ook. 

Daarnaast wordt het om de week (in de even weken) mogelijk om aan te schuiven om te haken of te breien. Voor de gezelligheid, maar het is ook handig. Men kan elkaar even helpen bij een lastig stuk in het brei- of haakwerkpatroon. Dit alternatieve 'brei- of haakcafé' is van 9.30 tot 11.30. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden.