Wie wordt de nieuwe Ster van Waadhoeke?

FRANEKER

Elk jaar benoemt de stichting Ster van de Elfsteden een inwoner van de gemeente Waadhoeke tot Ster van Waadhoeke. De bekendmaking vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De eretitel is bestemd voor inwoners die zich op buitengewone en onbaatzuchtige wijze inspannen voor de samenleving.

Sinds 2015 is er ook de benoeming van een Junior Ster, voor jongeren onder de 23 jaar die vrijwilligerswerk verrichten of zich anderszins verdienstelijk hebben gemaakt. Wie iemand kent die deze blijk van waardering verdient kan hem of haar voor 1 januari opgeven via een formulier op de website www.stervanwaadhoeke.nl. Uit alle aanmeldingen kiest een onpartijdige en in het geheim opererende commissie de uiteindelijke Ster en Junior Ster van Waadhoeke.

Behalve de eretitel ontvangt de Ster een zilveren lepel met inscriptie, die speciaal voor dit initiatief is ontworpen. De Junior Ster ontvangt een fraai vormgegeven horloge.

De nieuwjaarsreceptie vindt dit jaar plaats op 8 januari van 18.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis in Franeker.