Ruim 300 ouders bij finale Lego League Ulbe van Houten

SINT ANNAPAROCHIE

Drie teams van csg Ulbe van Houten in Sint Annaparochie hebben zich woensdag op een druk bezochte finaleavond geplaatst voor de regiofinale van de Lego League op zaterdag 8 december in Leeuwarden.

De lessen Skills op csg Ulbe van Houten stronden de afgelopen weken in het teken van robotica. De school doet namelijk mee aan de First Lego League. Alle leerlingen van de eerste klas en de excellent leerlingen van het tweede leerjaar bouwden aan hun robot.

Een wedstrijd waar wereldwijd maar liefst 230.000 teams aan meedoen. Elk team bouwt en programmeert een Mindstorms robot die in zo kort mogelijk tijd zo veel mogelijk punten verzamelt op een wedstrijdtafel.

Robot

Woensdagavond was de grote schoolfinale waar 22 teams hun robot presenteerden. De leerlingen demonstreerden hoe ze met hun team LEGO robots hebben geprogrammeerd. Ze vertelden over hun onderzoek en moesten een challenge uitvoeren.

De finaleavond was voor de deelnemers, maar zeker ook voor de ruim 300 ouders en grootouders een bijzondere ervaring. Ook een avond die de medewerkers eens te meer duidelijk heeft gemaakt dat onderwijs anno 2018 meer is dan alleen een boek.

Zij waren onder de indruk van de manier waarop de leerlingen hebben samengewerkt, hoe ze hebben gedacht in oplossingen en van hun presentaties en creativiteit.

De drie winnende teams mogen nu hun robot aan het werk zetten op de regiofinale die wordt gehouden in NHL - Stenden Hogeschool.