Cursussen fotografie in Franeker en Harlingen

FRANEKER/HARLINGEN

Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie geven binnenkort fotografiecursussen in Franeker en Harlingen. De eerste les vindt plaats op een doordeweekse avond tussen 24 september en 4 oktober.

De twee fotografen leren de cursisten foto’s te maken met behulp van de handmatige instellingen op de camera. Veel mensen fotograferen met de camera op de automaat. Deze functie laat maar een fractie zien van wat er mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden volgens Bouma en Keuning tot fraaiere resultaten.

„Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst. Zoiets leer je natuurlijk niet binnen een dag. De basiscursus instelbare camera telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven.”

Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Iedere deelnemer krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur en Macro. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven. .

De cursuslocaties zijn partycentrum Bloemketerp in Franeker en “Trebol” in Harlingen. Meer informatie: 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl.