Botniastins te klein voor Simmerjûncolleges

FRANEKER

De eerste drie Simmerjûncolleges hebben inmiddels plaatsgevonden. De conclusie die de organisatie inmiddels kan trekken, is dat de Academie van Franeker weer leeft.

De beoogde collegezaal in de Botniastins blijkt met zijn zestig zitplaatsen namelijk keer op keer te klein. Hierdoor moest er tot nu toe voor alle colleges uitgeweken worden naar de Martinikerk. Dankzij de sprekers en interessante onderwerpen weten veel mensen de gang naar de collegezaal te vinden.

Gedurende augustus staan er nog vier colleges op het programma: op 8 augustus met regisseur Steven de Jong, op 15 augustus met Maaike van Dijk over het Fries, op 22 augustus met landschapshistorica Donine Haagsma en tot slot op 29 augustus met Rimmert de Jong van Koninklijke Steensma.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een of meer lezingen en zijn dan verzekerd van een plek. Opgave kan via info@academiefraneker.nl. De colleges beginnen om 20.30 uur en de inloop in de Botniastins is vanaf 20.15 uur.