Al 65 jaar blij om samen te zijn

MINNERTSGA

Meneer en mevrouw Hengst-Jensma uit Minnertsga waren woensdag maar liefst 65 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Caroline de Pee ging bij het echtpaar langs om ze te feliciteren namens het gemeentebestuur van Waadhoeke.

De heer Sijtze Pleun Hengst en mevrouw Pietje Jensma leerden elkaar kennen in de scheer- en sigarenwinkel van mevrouw Hengst-Jensma haar ouders. Meneer Hengst kwam daar sigaretten kopen toen mevrouw Jensma in de winkel stond. Na vijf jaar verkering zijn ze getrouwd.

In de oorlog heeft de heer Hengst een zware tijd gehad. Hij heeft in Kamp Amersfoort gezeten en daarna in Neuengamme en Husum. Na de oorlog kon hij aan het werk bij garage Kerlien in Minnertsga. Dat werd ook zijn woonplaats.

Later heeft hij het installatiewerk overgenomen en is alleen verdergegaan met een zaak in het installatiewerk en witgoed. Dat was in die tijd in opkomst. Het was een goede tijd voor hem. Naast het installatiewerk heeft hij zich ook jarenlang ingezet als bestuurslid voor de christelijke basisschool De Wizebeam in Minnertsga ingezet.

Mevrouw Hengst-Jensma zorgde voor de kinderen en stond in de zaak. Ze zorgde voor het personeel en ging graag naar het zangkoor en de vrouwenvereniging. Ook heeft ze zich ingezet als ouderling voor de kerk.

Het echtpaar heeft drie dochters en een zoon. Er zijn elf kleinkinderen, waarvan één kleinzoon door een auto-ongeluk om het leven is gekomen toen hij negentien jaar was. Er zijn twaalf achterkleinkinderen. Mevrouw Hengst-Jensma is blind geworden door glaucoom, wat een groot verdriet voor haar is. Meneer Hengst is slechthorend. Maar ze zijn blij dat ze samen zijn.