Tienduizend terrasstenen van Dronryp naar Gambia

DRONRYP

Ze hebben als bestemming Gambia, waar ze gebruikt worden om een terras bij een school aan te leggen.

Douwe en Gerry zetten zich als Stichting Townships S.A. al jaren in om minder bevoorrechte kinderen in Afrika meer prettige leefomstandigheden te geven. Ze ontfermen zich onder meer over een school in Banjul, Gambia.

Momenteel is het stel bezig om hun eigen terras helemaal te vernieuwen. De terrasstenen die erin lagen, zijn er de afgelopen dagen uit gehaald. Ze zijn echter nog in prima staat. Dus besloten de twee om de stenen te verzenden naar de school. Eerder is daar ook al schoolmeubilair naartoe gestuurd.

Douwe: ,,Nu heeft bestratingsbedrijf Hofman uit Britswerd, die de nieuwe tegels bij ons legt, aangeboden om de stenen er kosteloos uit te halen en in een zeecontainer te plaatsen. Normaal zouden de stenen naar de stort gaan, maar de strater zei: jullie doen zoveel voor kinderen in Afrika. Nu wil ik als geste jullie sponsoren door deze werkzaamheden gratis te verrichten.”

En dus werd deze week, met de hoge temperaturen, hard gewerkt om alle stenen uit de tuin te halen en in een zeecontainer te leggen. De laatste stenen zijn donderdag in de container geladen. ,,Vandaag gaat de container naar de school De Sleutelbloem in Beverwerk. Hier wordt schoolmeubilair bijgeladen. Vanmiddag wordt er nog een deel geladen bij de Westerweelschool in Amsterdam.”

Daarna gaat de container naar de terminal in Rotterdam. Hier gaat hij op 25 juli met containerschip MSC Santhya op weg naar Gambia, waar hij rond 16 augustus in Banjul zal aankomen.