Foeke Tiemensma naar WK Fries Dammen

FRANEKER

De Franeker Foeke Tiemensma is een van de zestien deelnemers op het Wereldkampioenschap Fries Dammen dat van 3 tot en met 10 augustus wordt gespeeld in Leeuwarden. Een van zijn mogelijke tegenstanders is Vasyl Ivanchuk, Lviv uit Oekraïene, wereldkampioen snelschaken.

Het bestuur van de Stichting WFD heeft besloten dat het Eerste Wereldkampioenschap Fries Dammen definitief door kan gaan in het kader van LF2018. Het kampioenschap zal worden gehouden in het Leeuwarder stadhuis.

Publiek aan zet

Naast het wereldkampioenschap zijn er drie open publiekstoernooien gepland op 8, 9 en 10 augustus. Op deze drie dagen zal er respectievelijk worden gedamd volgens de Italiaanse, de Tsjechische en de Friese regels.

Iedereen die wil, kan aan één of meer van deze toernooien meedoen, zowel individueel als in teamverband. Voor aanvang wordt er steeds een korte uitleg van de betreffende damvariant gegeven. Het toernooi zal live te volgen zijn op internet, en ook bezoekers zijn van harte welkom.

Andere deelnemers uit de regio zijn onder anderen Jelle Wiersma uit Wommels, Tsjerk Wijbenga uit Arum en Marten Walinga uit Waaksens.