Volle bak tijdens feestelijke diploma-uitreiking

FRANEKER/HARLINGEN

- Bij veel leerlingen van de RSG Simon Vestdijk in Franeker en Harlingen kon 13 juni de vlag uit. Negentig procent van de examenkandidaten was geslaagd. De herkansing ging voor velen ook goed, en dus was het volle bak tijdens de diploma-uitreiking op vrijdagavond.

In Franeker is 97% van de leerlingen van vmbo-kader geslaagd. De afdelingen mavo en vmbo-basis scoorden beide 100%. Ook op de hoofdvestiging in Harlingen zijn de percentages hoog, vmbo-basis 100%, vmbo-kader 92%, mavo 96%, havo 93% en vwo 94%.

De diploma-uitreikingen van vbo en mavo vonden vrijdag plaats. Ook vanavond zijn er diploma-uitreikingen. De geslaagde havo- en vwo-leerlingen mogen dinsdag hun diploma ophalen.

Vrijdag vond alvast één diploma-uitreiking plaats. In Franeker, en gedeeltelijk ook in Harlingen, kwamen leerlingen in bijzonder vervoer en werden ze opgewacht door hun docenten en met applaus begroet.

Foto’s: rsg Simon Vestdijk