Veel punten voor examenconcert Lars de Haan

FRANEKER

Lars de Haan heeft op zaterdag zijn D-examen trombone afgelegd met een concert in AMS Franeker. Lars, leerling van Oene Krist van Muziekschool Ritmyk in Franeker, is bij het optreden vergezeld door CMV Advendo Franeker, The Academy - Pop and Jazz Orchestra, Dirk Oegema (trombone) en Bert Liefers (piano).

Gemiddeld doen er driehonderd muzikanten per jaar een examen waarvan tien het D-examen. Deze worden meestal op de muziekschool afgenomen. Omdat dit Lars zijn laatste muziekexamen was, heeft hij ervoor gekozen om een concert te geven.

Hij speelde negen nummers. Solo, met piano, met een trombonekwartet en samen met het harmonieorkest en de bigband. Jurylid Marten Miedema merkte op dat zo'n D-examen op deze manier erg uitzonderlijk is. ,,Lars heeft het examen met 49 punten glansrijk gehaald.”

Foto’s: Marcel Teensma