Minnertsga terechte winnaar NK junioren

FRANEKER

Minnertsga is winnaar geworden van het NK Junioren, de Jong Nederland partij. In de finale werd Sexbierum-Pietersbierum met alles aan de hang verslagen, op 5-5, 6-6 sloeg Marten Bergsma een onhoudbare opslag.

Minnertsga is winnaar geworden van het NK Junioren, de Jong Nederland partij. In de finale werd Sexbierum-Pietersbierum met alles aan de hang verslagen, op 5-5, 6-6 sloeg Marten Bergsma een onhoudbare opslag.

De terechte winst voor Minnertsga, dat aanvankelijk op een vlotte overwinning af leek te gaan. Minnertsga, met Wesley Vriesema, Herre de Vries en de sterke Marten Bergsma liep eenvoudig naar een 3-1 voorsprong. Ze kaatsten goed en Sexbierum-Pietersbierum, vorig jaar winnaar van de partij, maakte de fouten. Sexbierum-Pietersbierum kwam wel steeds terug, maar het gat bleef, het werd 4-2 en 5-3.

Toch gaven Durk Ennema, Jan-Sjouke Weewer en Pieter van der Schoot zich nog niet gewonnen. Door goed opslagwerk van Durk Ennema kwamen ze terug in de wedstrijd. Op 5-4, 6-6 retourneerde Pieter van der Schoot de bal prima en werd het 5-5.

In het laatste eerst werd een gestopte bal door de Sexbierumers ‘aan’ gezien bij de tegenstander, scheidsrechter Murk de Jong oordeelde dat dat niet het geval is.

Sexbierum protesteerde en Pieter van der Schoot kreeg een waarschuwing in de vorm van een blauwe kaart. Een discutabele beslissing van De Jong. Het laatste eerst werd razend spannend. De opslagers maakten het verschil.

Op 4-4 gaf Durk Ennema een zitbal, het werd 6-6 door een uitstekende opslag van Marten Bergsma. Diezelfde Bergsma hield het hoofd koel op 5-5, 6-6 en bezorgde zijn partuur met een zeer sterke opslag de zege. Sexbierum-Pietersbierum had tot de finale geen enkel eerst tegen gehad. Van der Schoot had grote moeite met dit verlies en schopte een gat in een reclamebord.

Verrassing

De derde prijs ging verrassend naar Bitgum wat met Gerard de Vries, Paul Dijkstra en Yannick Hielkema kaatste. Vooral de 5-5, 6-4 winst op Bolsward was een verrassing.


Auteur

Suwarda Vis Redacteur