Holtrop ‘bruggenbouwer’

FRANEKER

De bokaal is overhandigd door Johan Haverkort van Humanitas Noordwest-Friesland. Hij was de vorige bruggenbouwer.

Holtrop is de oprichter van Zorgbureau Stabiel. Zij werkt samen met verschillende organisaties en hulpverleners om het netwerk op te bouwen rondom een hulpvrager of cliënt.

Het werk van Zorgbureau Stabiel is niet zichtbaar, omdat privacy gewaarborgd moet worden. ,,Maar de personen die geholpen worden zetten vaak grote en belangrijke stappen. Op deze manier worden er bruggen gebouwd, waarbij iedereen zijn of haar bijdrage aan de maatschappij weer mag (her)ontdekken.”

Stichting Present Noordwest-Friesland, eigenaar van de bruggenbouwersbokaal, zegt graag personen en organisaties in het zonnetje te willen zetten. ,,En ook zichtbaar maken van hoe organisaties samenwerken met kwetsbare personen in onze samenleving.”

Over vier weken wordt de bokaal doorgegeven aan een andere bruggenbouwer in Noordwest-Friesland.

Een bruggenbouwer nomineren kan kan zelf ook. Dat kan via de website www.stichtingpresent.nl.