FOTO’S | Actiedag AMS levert 25.000 euro op voor goede doelen

FRANEKER

De tweejaarlijkse actiedag die scholengemeenschap Anna Maria van Schurman uit Franeker woensdag hield, heeft naar schatting 25.000 euro opgeleverd.

De opbrengst komt ten goede aan: Edukans, Actiegroep Armenië Achlum/Hitzum-Fam2Fam en de Voedselbank Harlingen.

De actiedag startte ’s ochtends met een vijfendertig kilometer lange sponsorfietstocht voor alle leerlingen. Zij werden – op de af en toe zware tocht vanwege de harde wind - gesponsord door familie, buren en andere bekenden.

Bij de AMS zelf was er vervolgens ’s middags een drukbezochte fancy fair. Daarbij was er onder andere: een veiling, verkoop van producten, een draaiend rad, vierentwintig uur taarten bakken en waren er kramen met eten en drinken.

(Foto’s AMS)