UPDATE WINNAAR | Strijd om wisselbeker bij schoolzwemkampioenschap in Bloemketerp

Franeker

De Korendrager heeft zaterdag in Zwembad Bloemketerp met succes haar titel verdedigd bij het schoolzwemkampioenschap. Zij wonnen wederom de Franeker Courant wisselbeker.

Tweede bij de sportieve zwemstrijd  werd het team van De Opslach. De derde plaats was voor De Toermalijn. De deelnemende basisscholen waren: De Bolder, De Kabas, De Steven, De Toermalijn De Opslach en wisselbekerhouder De Korendrager. In totaal doen er achtenveertig kinderen mee. De basisscholen streden om de felbegeerde Franeker Courant wisselbeker. Met de betrokkenheid van de gemeenten Menameradiel, Franekeradeel en sponsor Albert Heijn Franeker wordt de zwemwedstrijd voor lokale basisscholen ook nu weer gehouden door FZC ’54. Er komt zo snel als mogelijk een sfeerverhaal met daarin de uitslagen online te staan. (Foto's Marcel Teensma)

Auteur

Jitze Hooghiemstra