Gedeputeerde lanceert website Museum.frl bij Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

FRANEKER

De Museumfederatie Fryslân lanceert vanmiddag samen met gedeputeerde Sietske Poepjes en deelnemende musea de nieuwe website Museum.frl. Na maanden bouwen en vullen wordt de website gelanceerd in het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker.

De website presenteert de musea in Fryslân met alle activiteiten, arrangementen en nuttige bezoekersinformatie. De website gaat van start met meer dan zeventig musea die lid zijn van de Museumfederatie Fryslân. De musea hebben allemaal een eigen account waarmee de eigen museuminformatie up-to-date te houden is. Ook musea in Fryslân die geen lid zijn van de federatie kunnen - tegen betaling - een account krijgen op de website. "De website is geschikt voor alle apparaten en vormt een goede basis voor (online) marketingcampagnes. De website vormt daarnaast de basis voor de promotie van evenementen als ‘Help pake en beppe de vakantie door’ in de voorjaarsvakantie en de museumweek. Hier doen jaarlijks veel musea aan mee met een eigen programma", aldus de Museumfederatie Fryslân.

Auteur

Jitze Hooghiemstra