Vijfde theaterconcert ‘The Academy’ in recordtijd uitverkocht

Franeker

 

FRANEKER - Het vijfde muziektheaterprogramma van The Academy Pop & Jazz Orchestra in  de Koornbeurs in Franeker gaat op zaterdag 6 februari 2016 in première. Na ‘Carry Me Home’ in 2009, ‘The Experience’ in 2011, een groots opgezet Elvis Presley Tribute in 2012 en ‘Kindred Spirits’ in 2013, is het nu tijd voor het vijfde theaterconcert: ‘Everybody’s Talking’. De Franeker band hanteert al jaren dezelfde succesformule: het creëert een muzikale en visuele achtbaan langs verschillende stijlen, in een variërende bezetting, van klein en intiem naar groots en ultraswingend. Het doel is het publiek te verrassen met een grote diversiteit aan stijlen, zodat het van de eerste tot de laatste minuut geboeid blijft. Ook bij ‘Everybody’s Talking’ zal de band het publiek meenemen op een muzikale reis langs nummers van onder andere Frank Sinatra en Count Basie, maar ook van Jazon Mraz en Beth Hart. Na bijna een jaar aan voorbereidingen is de band er helemaal klaar voor om een geheel uitverkochte Koornbeurs een heerlijke muzikale avond te geven. Voor het eerst is het de band gelukt om al enkele weken van te voren alle 450 kaarten te verkopen. Een mooi compliment voor de groep, die al sinds 2002 met veel plezier met elkaar speelt. Deze week werd ook bekend dat de theatershow in 2017 nogmaals in theater ‘ de Hege Fonnen’ in Lemmer gespeeld gaat worden. Voor meer informatie over de band en haar concerten: www.theacademy-franeker.nl

Auteur

Marike Van der Molen